Jag gratulerar dig till att ha funnit din plats på vår jord.

"Det är här du ska vara. Dina varma händer ska syssla med detta. Du ska vara sjuksköterska, det är din grej" 

Så sa min patient till mig idag. Och en annan sa "du har så snälla händer. Om du en dag väljer att bli läkare får du gärna provoperera mig"

Det trodde jag aldrig, att jag skulle älska mitt jobb och mitt yrke så mycket. Vilken häftig känsla att svara i telefonen och säga: Maral, sjuksköterska. Och att presentera mig likadant till patienter och anhöriga. 

Min examen var underbar. Den känslan önskar jag alla. Att vara enormt stolt över det man har åstadkommit. Att 1000 personer applåderar åt tre års hårt slit. Min examen var en av de vackraste ögonblicken i mitt liv. Ett ögonblick jag sent kommer att glömma. 






My name is Luka

En gång i tiden lärde jag känna en fin människa. Inte på en djupare nivå. Så jag vet egentligen inte om han är en fin människa eller inte. Men det verkar så. För efter tre år, trots att vi bor på två helt skilda kontinenter, skriver han fortfarande till mig och undrar hur jag mår. 

Han skrev för en stund sen. Han undrade om min största dröm har gått i uppfyllelse. Att flytta till London. Han minns nog, för att vi träffades där. På en dålig trång klubb med dålig musik. Där höll han upp dörren för mig, dansade med en meters avstånd, respekterade mig och fick mig att le. Jag hade samma dag träffat Hamid ett halvår efter att vi hade gått skilda vägar, det visade sig senare att det skulle bli sista gången vi sågs. Fast ja, det kan jag ju inte säga med säkerhet. Världen är ju liten. Jag hade gråtit. Som ett barn. 

Han fick mig att le den kvällen. Han bad om mitt nummer. Jag sa nej. Han gav inte upp. Han nöjde sig senare med min facebook. Jag hade redan gått. Men jag vände mig om. Jag ångrade mig. Jag tänkte, honom kommer jag nog aldrig se igen. Så jag vände mig om. Tog tag i honom och sa, hey here you go. This is my facebook. 

Han undrade om min största dröm har gått i uppfyllelse. Inte än sa jag, men det kommer hända. Det vet jag sa han. Du är en sån som jagar dina drömmar. Så tänkte jag, att jag aldrig frågar hur han mår. Vad han tänker på. Vad han drömmer om. Så jag frågade vad hans största dröm är. 

Att få vara lycklig varje morgon när jag vaknar. Det är min största dröm 

Den meningen är stark. 

All my scars are open

Om han kommer tillbaka, sa hon. Om han kommer tillbaka kommer han aldrig lämna igen sa hon. 

Har man lämnat en gång kan man göra det igen sa jag. 

Om han kommer tillbaka, sa hon. Om han kommer tillbaka kommer han aldrig lämna igen sa hon. 


I remember years ago someone told me I should take caution when it comes to love. I thought I did. Later I realized it was impossible. I realized I didn't. 


I'm friend with the monster that's under my bed

Carrie. Ibland känner jag mig som Carrie i SATC när jag skriver mina blogginlägg. Mycket kretsar kring killar. Kring killar, män, lust och kärlek. 

Men så tänker jag, att det är ju faktiskt inte det mitt liv går ut på. Det jag sällan skriver om, det är tentaångest. Familjen. Träning. Mitt sociala liv. Min utbildning. Den karriär som jag ska starta om mindre än två veckor. 

Jag har haft en hel del tid till att tänka nu. Idag funderade jag på mitt liv. Jag hade ett samtal med min bror, vi pratade om att jag faktiskt är klar med utbildningen nu. Jag sa att det har varit en lång utbildning. Stundvis jävligt tuff. Så kämpigt det har varit ibland, men ändå så roligt. Så många tårar men ännu fler skratt. Men du är snabb fick jag till svar. Du är precis 24 år fyllda och du har kommit längre än en del drömmer om. Jo, det stämmer ju faktiskt. 

Jag skrev min första tenta i mars. För fem år sedan. Tänk vad mycket jag har hunnit med under dessa år. Jag har varit på andra sidan jorden. Jag har blivit galet kär och sedan blivit lämnad av kärleken i mitt liv. Jag har köpt bil och lägenhet. Jag har rest till så många länder att jag har tappat räkningen. Jag har blivit faster och moster. Sen faster en gång till. Och moster ytterligare en gång till. Jag har jobbat inom hemtjänsten. Och på ett äldreboende. På Harrys. Som au-pair. Ja just det, jag har bott i England. Jag har jobbat nätter. Jag har jobbat kontorstider en hel sommar. Jag har blivit förälskad i Dubai. Och ännu mer i London. Min syster har gift sig. Jag har mött en hel del skitstövlar, och jag har själv krossat en del hjärtan. Jag har fått nya vänner, vänner för livet. Men jag har även förlorat vänner jag trodde jag skulle ha för livet. Jag har skapat nya relationer och avslutat gamla. Jag har varit på många, många dejter. Jag har träffat allt från skitstövlar till drömprinsar. Jag har hunnit med en hel del. Och under dessa fem år har jag gått från den där lilla tjejen som precis tagit studenten och inte sett något av världen, till en relativt världsvan kvinna med en sjuksköterskeutbildning. 

Jag såg ett klipp igår. Föreläsaren upprepade frågan: vad deifinierar Dig?

Mina mål. Mina mål i livet. Det är definitionen av mig och den jag är. 

Nu står jag här. Jävligt redo för framtiden. För mitt vuxna liv. För att faktiskt träffa någon som är på samma nivå som mig. Som vill få ut samma saker av livet som jag vill. Som respekterar mig för den jag är. Som älskar min familj och avgudar mina syskonbarn som jag gör. Som vill uppleva livet med mig. Som inte är rädd. Som får mig att känna mig trygg. Som älskar mig. Jag längtar. Men till den dagen han dyker upp tänker jag fortsätta njuta av livet. 

Idag sa jag till en kompis att ibland träffar vi rätt personer vid fel tidpunkt i livet. Eller fel personer vi rätt tidpunkt. Det fungerar dåligt i alla fall förutom det. Alla dessa sammanträffanden och relationer tar slut. Så man en dag träffar den rätta, vid rätt tidpunkt. Allt faller på plats. 

Nu är jag klar med min utbildning. Jag har fruktat denna tid. Jag har alltid trott att denna tid är kopplad till ångest. Jag har fruktat att i samband med examen få en livskris. Jag tror att det var meningen att jag skulle ta två sabbatsår. För nu är jag mer redo än någonsin. Jag upplever inte detta som en livskris. Detta är livet. 

Nu väntar jag på att världen ska utmana mig. Så jag kan visa vad jag går för. Jag vill visa mig själv och för världen vad jag går för. 

Nu ska jag leva på riktigt. Nu ska jag leva livet. 









Det finns dagar som idag..

Då jag, från sekunden jag vaknar, tänker på London. Drömmer mig bort och blir lycklig över att jag har heltidsjobb. Över att jag kan åka bort på helgerna. För jag har tid. Och jag har pengar. London min vän, vi kommer ses ofta i år. 





I feel so right doing the wrong things.

Ja just ja, jag glömde nästan! Mitt år började med honom. Ni vet. Han. 

Han som gör mig knäsvag. Han som ökar min hjärtfrekvens och ger mig det där pirret i magen. Han. Han med gröna ögon. Det har gått 16 månader sen jag såg honom sist. Och han är fortfarande lika perfekt som jag minns honom. Hans gröna ögon dödar mig fortfarande. Det är som ett fritt fall varje gång. 





This world is getting colder. Strangers pass by without looking you in the eyes

Det är ett nytt år. Ett nytt år. Det har bara gått fyra dagar av detta nya året. Och det har redan hunnit hända väldigt mycket. 

Det är väl så, att inför det nya året är vi alla hoppfulla. Vi drömmer. Vi önskar. Vi planerar. Det blir inte ofta som planerat. 2013 blev inte som jag trodde. Och det lär väl inte 2014 heller bli. 

Jag är hoppfull inför det nya året. Inför allt som väntar. Inför nya äventyr, nya överraskningar. Ja, till och med nya utmaningar. Livet är himla spännande. Livet har himla mycket att bjuda på. 

Jag ser fram emot alla dagar med min familj, alla människor jag ska lära känna, alla dejter jag ska gå på. Alla dansande nätter med mina vänner. Alla middagar i våra små lägenheter. Jag ser fram emot att skapa en ny karriär. Alla sömnlösa nätter. Jag längtar till alla fester jag ska gå på, till alla nya städer och länder jag ska besöka. Jag ser fram emot alla lyckliga dagar. Men även mindre lyckliga dagar, de är dessa dagar som lär mig mest, som gör mig som starkast. Jag ser fram emot sommaren, jag ser fram emot nästa höst, jag längtar till våren. Jag ser fram emot 2014. Och jag längtar till att veta hur mina relationer kommer att utvecklas. Jag tror att det här året har en hel del att bjuda på. 

2014 var året vi skulle förlova oss. Äh, jag ska hitta någon annan. Detta är kanske året jag träffar den rätta prinsen?




RSS 2.0